Dé WIA specialist voor langdurig zieke werknemers die naar rust en financiële zekerheid verlangen

Even voorstellen

De meesten van jullie kennen mij als Vitaeva – De WIA specialist, maar daar ging wel een heel verhaal aan vooraf. In mijn eerste blog wil ik mezelf even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Roy van Antwerpen en dit is mijn verhaal.

Geboorteland

Ik ben geboren in Sri Lanka. Toen ik ongeveer drie maanden oud was ben ik geadopteerd door mijn Nederlandse ouders. Mijn vader werkte bij de Michelin fabriek en zag ik door zijn ploegendienst niet elke dag. Mijn moeder was en is huisvrouw.

Als kind

Zo lang ik me kan herinneren ben ik altijd erg creatief geweest. Als kind tijdens het spelen leefde ik vooral in mijn eigen wereld. Vanaf de basisschool is mij altijd verteld dat ik veel fantasie heb. Tijdens de lessen was ik vaak afwezig omdat het voor mij veel interessanter was om te leven in de fantasiewereld die ik voor me zag. Ik kreeg het advies om de MAVO te gaan volgen. Op de middelbare school kreeg ik steeds meer vrienden. Het contact leggen met nieuwe mensen ging mij goed af. Het derde schooljaar ben ik overgestapt naar een technische opleiding. Bijzonder slechte keuze achteraf, maar dat is nou eenmaal zo gegaan.

Studie en werkervaring

Daarna ben ik verder gaan studeren op het MBO in een deeltijdopleiding tot autotechnicus. Tijdens deze opleiding heb ik bij een Fiat-garage gewerkt, in totaal vijfenhalf jaar. Voor mij was dit een periode van ontwikkeling. In het begin vond ik het leuk en interessant maar al snel begon de verveling. Ik dacht: is dit nu het leven wat ik ga hebben tot mijn pensioen?

In 2007 heb ik besloten om nog een deeltijd opleiding te gaan volgen. Het vak arbeidsbemiddeling had mijn interesse al snel getrokken, voornamelijk door de vele gesprekken die ik heb gevoerd met uitzendbureau’s als werkzoekende. Om dit werk te doen had ik een opleiding nodig. Deze opleidingskeuze was voor mij daarom erg makkelijk: Personeel en Arbeid.

Naast deze opleiding ging ik aan de slag als Intercedent bij een uitzendbureau. Een vak wat mij bijzonder goed afging. Ik had al snel een plaatsing en kon de match makkelijk maken tussen werkzoekende en opdrachtgever. Maar toen kwam de financiële crisis, met als resultaat dat ik moest gaan zoeken naar een nieuwe werkgever.

Chronisch ziek worden

Na een korte periode zoeken kwam ik uit bij een ingenieursbureau in Breda. Hier ben ik gestart als Accountmanager Arbeidsbemiddeling. Al snel had ik hier een vast contract en het perspectief om partner te worden. Begin 2010 kreeg ik vage gezondheidsklachten, soms voelde ik bijvoorbeeld mijn gezicht niet meer goed. Vaak ziekenhuis in en uit voor controles, helaas er werd niets gevonden. In 2012 werd ik steeds vermoeider. Ik dacht: werk ik niet gewoon te veel en te hard? Nu weet ik dat de vermoeidheid nooit meer zal weggaan. In juni 2012 werd de diagnose MS vastgesteld. Hierover meer in mijn volgende blog.

Kom jij er niet meer uit met jouw WIA uitkering of ziektewet? Wij kunnen je hiermee uitstekend helpen met deskundig advies op maat. Voor meer informatie klik HIER

Meer lezen?

Geef een reactie