Dé WIA specialist voor langdurig zieke werknemers die naar rust en financiële zekerheid verlangen

'Het was zo onmenselijk dat ik in één klap een besluit nam...'​

Ik help nu langdurig zieke werknemers met onafhankelijk advies om hun WIA uitkering voor te bereiden, zodat ze krijgen waar ze recht op hebben, (financiële) rust hebben en weer verder kunnen met hun leven.

Roy 23-5-2020-8-2

'Ik voelde aan alles in mijn lichaam dat ik hier iets aan moest gaan doen, zodat deze zieke werknemers bijgestaan worden met onafhankelijk advies en krijgen waar ze recht op hebben.'

Ik heb ruim 18 jaar werkervaring in de HR en verzuimbegeleiding onder andere bij het UWV. Toen ik werkzaam was als administratief verzuimmedewerker, zag ik bij verschillende bedrijven steeds vaker hoe er om werd gegaan met langdurig zieke werknemers. Van gewaardeerd werknemer veranderen ze ineens in een bedrijfsrisico. Het is mij zelf ook ooit overkomen: mijn vaste contract werd door de kantonrechter beëindigd na pas zes maanden ziek zijn.

Op verschillende manieren worden er strategieën ingezet om zo goedkoop mogelijk van zieke werknemers af te komen. Een voorbeeld hiervan is dat er op iedere WIA aanvraag een bezwaar wordt aangetekend. Waarom? Omdat dan blijkt dat 4 van de 10 aanvragen dan worden afgewezen. Dat is financieel voordeel voor  de werkgever en verzuimspecialist. “Iedereen heeft financiële belangen: de (ex-)werkgever, bedrijfsarts, arbodienst én het UWV.”

Ik heb er mijn missie van gemaakt om iemand die recht heeft op een WIA uitkering, deze niet mis te laten lopen. Duidelijk en zicht te geven over het WIA traject. Zodat je rust hebt en verder kunt met je leven.

'Als je gezond bent heb je 1000 wensen. Als je ziek heb je maar één wens.'

Roy 23-5-2020-6-2

'Ziek worden heeft niemand op de planning staan.​'

In 2010 was ik aan het werk en kreeg ineens tintelingen in mijn gezicht. Het leek alsof het gevoel een beetje weg was uit één helft. Ik wist niet wat me overkwam. Steeds kreeg ik vage lichamelijke klachten, ik ging het ziekenhuis in en uit zonder duidelijke diagnose. In 2012 kreeg ik een vlek op mijn rechter oog en toen ging het snel. Een maand later had ik de diagnose MS. Een chronisch progressieve ziekte waarvan je nog niet kunt genezen. Gelukkig heb ik goede MS-remmers.

Mijn werkgever wilde zo snel mogelijk van mij af toen hij dit hoorde. Mijn vast contract werd ontbonden door de kantonrechter. Vrienden die je niet willen of kunnen begrijpen. Beslissingen of ik ergens bij kon zijn werden voor mij gemaakt. Nu was ik echt alles kwijt. Mijn gezondheid, leven en carrière. Tijdens dit juridisch proces moest ik ook nog een WIA uitkering aanvragen. Daar had ik helemaal geen energie meer voor of misschien wel de levenslust. Ik was nog steeds in shock wat me was overkomen. Machteloos achtergelaten omdat ik chronisch ziek ben geworden waarvoor ik nooit heb gekozen! Ik wilde vooral financiële zekerheid en met rust gelaten worden.

'Na een periode van onzekerheid, kreeg ik weer ruimte en rust…'

Voor mij was er geen onafhankelijk WIA specialist voor werknemers. Ik ben zelf WIA specialist geworden omdat ik alles zelf heb uitgezocht. Ik heb mijn deeltijd studie Personeel & Arbeid succesvol afgerond in 2017. Ik heb veel werkervaring opgedaan op verschillende afdelingen bij het UWV werkbedrijf in Tilburg. Ik werd persoonlijk gecoacht door twee ervaren UWV adviseurs, waarvan één zelfs meer dan 40 jaar werkervaring heeft bij het UWV. Als laatste veel kennis opgedaan bij het opzetten van het verzuimcentrum voor een groot landelijk uitzendbureau. 

Het heeft me ook veel duidelijkheid gegeven, een handjevol echte vrienden in plaats van een grote groep twijfelaars. Ik heb de ruimte gekregen om mijn chronische ziekte te accepteren zonder me nog langer druk te hoeven maken over mijn financiële toekomst. En dat is wat ik jou ook gun!

Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Want ik doe niks liever dan anderen helpen tijdens deze onzekere periode in hun leven, zodat zij zorgeloos in de ziektewet kunnen zitten en krijgen waar ze recht op hebben bij de WIA keuring. 

Roy 23-5-2020-5-2
Roy 23-5-2020-5-2
Fitz

Wie is Roy van Antwerpen?

Gratis grip op je leven matchcall 

Wil jij ook krijgen waar je recht op hebt? Zodat jij weer verder kunt met je leven. Heb jij binnenkort een WIA aanvraag en WIA keuring? Wil jij niet alleen advies maar écht hulp op maat?

Schrijf je dan in voor een gratis grip op je leven matchcall van deze maand. Via de oranje knop hieronder.